Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Skåne län:

Uppdaterad: 13 maj 2024 19:28

Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Sveriges Radio
Publicerades Idag 19:35

Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga

Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Publicerades 2024-05-11

Svenska kraftnät om arbetet med solstormen

Svenska kraftnät har höjt beredskapen på grund av den solstorm som nu når jorden. Som en åtgärd har de minskat kapaciteten i överföringen mellan olika elområden.

Till nyhetsarkivet

Orange varning för höga flöden i Västerbotten

SMHI har utfärdat en orange varning för höga flöden i östra Västerbotten. Varningen gäller från och med den 15 maj. De höga flödena kan leda till översvämningar längs med sjöar och vattendrag.

Solstormar

Få solstormar når jorden och påverkar samhället. De skulle kunna påverka elförsörjning, radiokommunikation, satelliter och navigeringssystem. Krisinformation.se följer rapporter om den solstorm som pågår men har hittills inte fått några besked om allvarliga konsekvenser i Sverige.

Risk för gräs- och skogsbrand

Risken för gräsbränder är stor på flera håll i landet. Här hittar du mer information och tips på hur du eldar säkert.

Källkritik

Vilseledande information kan användas för att påverka dina åsikter, dina handlingar och dina beslut. Läs om hur du kan bli mer källkritisk.

Lilla Krisinfo

När något allvarligt händer i samhället drabbar det även barn. På Lilla Krisinfo finns information från svenska myndigheter riktad till barn och unga.