Publicerades

Om översvämningarna i Centraleuropa

Stora mängder nederbörd har kommit i Centraleuropa de senaste dagarna och i flera länder har myndigheterna utfärdat varningar.

Österrike

Sveriges ambassad i Österrike skriver att landets myndigheter har utfärdat väder- och översvämningsvarningar för vissa delar av landet och delvis snö även på låg höjd. Många utomhustillställningar har ställts in.

Tjeckien

Sveriges ambassad i Prag, Tjeckien, uppmanar svenskar i landet att vara uppmärksamma på de varningar som utfärdats av tjeckiska myndigheter om risk för extrema väderförhållanden.

Polen

Bland annat sydvästra Polen har drabbats av omfattande översvämningar med skadeverkningar på egendom och infrastruktur. Vissa mindre områden har tillfälligt evakuerats.

Enligt lokala myndigheter kan Wroclawområdet bli särskilt drabbat, med en förväntad stigning av vattennivåerna under tisdag och onsdag. Det skriver Sveriges ambassad i Warszawa (länkar till landets myndigheter finns på ambassadens webbplats).

Ungern

Nederbörden väntas medföra höga flöden i Donau och andra floder, vilket innebär att vissa vägar stängs av, samt att lokal- och järnvägstrafik inte går som planerat, rapporterar Sveriges ambassad i Budapest, Ungern.

Slovakien

Slovakiska hydrometeorologiska institutet har utfärdat väder- och översvämningsvarningar för vissa delar av landet. Ambassaden rekommenderar resenärer att vara försiktiga och följa lokala myndigheters eventuella anvisningar och råd. Sveriges ambassad i Slovakien

Källa: UD
Publicerades

Taggar för denna sida: